Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Faq

Opmåling og montering

Copenhagen Blinds bevæger sig ganske roligt op/ned, men vi anbefaler alligevel at man tillader 5 mm i hver side. Vi anbefaler endvidere at der måles 2-3 steder vandret og lodret, for at se om vinduerne er helt i vatter.

Copenhagen Blinds har 50 mm lameller. Målet som Copenhagen Blinds producerer efter er med vandret stillede lameller, og når man så vipper lamellerne helt til den ene eller den anden side går de 20 mm længere ned. Derfor anbefaler vi altid at man tillader mindst 20-25 mm mellemrum mellem persienne og evt. vindueskarm. Vi anbefaler altid at du ser opmålingsvideo'en.

Ja, målene er det færdige mål som persiennen har med vandrette lameller, inkl. topbeslag.

Copenhagen Blinds ophængsbeslag kan monteres lodret eller vandret efter behag. De skjulte ophængsbeslag giver begge muligheder og der følger skruer og plugs med. Monteringsvejledning medfølger. Se video med monteringsvejledning her.

Installering
Drift

En rød diode på persiennen indikerer en fejl af en slags. Persiennen måler automatisk det strømforbrug den skal bruge for at køre op. Ændres det betydeligt, er det tegn på at der er en forhindring—fx at barn hænger i persiennen, et kæledyr er i vejen, eller lignende. Sker det, vil persiennen stoppe og den røde knap lyse permanent.
Denne ”stopfunktion” kan normalt ophæves ved at trykke på en af knapperne. Ophæves den ikke, anbefaler vi at tilkalde en installatør eller kontakte os på support@copenhagenblinds.dk. I visse tilfælde skal persiennen re-kalibreres.

I enkelte tilfælde pakker persiennen stigesnoren ind mellem lamellerne når den kører op. Så vil lamellerne ikke pakkes så tæt sammen, og den vil syne lidt skæv når den er kørt op.
Det er desværre ikke meget at gøre ved det, men prøv at køre ned/op nogle gange og se om problemet løser sig selv.

Persiennens hæve/sænke bevægelse fungerer ved at nogle optrækssnore vindes op på trisser. Både snorene og den måde de rulles på trisserne kan variere ganske lidt, dette indebærer at persiennen af og til kan køre en anelse skævt, og at skævheden kan springe fra side til side.
Snorene er indfarvet i farvestof, dette farvestof gør snorene en anelse stive, man oplever derfor ofte at snorene efter en periode kører bedre og mere stabilt.
Men generelt:
- Check om lamelclipsene på den øverste lamel sidder korrekt.
- Check om bundklodserne er sidder korrekt.
- Er persiennen skæv når den er helt nede og lamelclips og bundklodser sidder korrekt, kan der afhjælpes med en Factory Reset. Se hvordan man laver Factory Reset på Youtube.

Hvis en af dine Copenhagen Blinds mister kontakten, check da:
- er der nogle notifikationer i app'en?
Den mest almindelige årsag er at persiennen skal lades op. Det vil så fremgå af app'en.
- lyser LED lampen på persiennen?
Så kan der være en fejl (se ovenfor)
- hvis ingen af de ovenstående er tilfældet er det sandsynligt at afstanden fra Gateway til persienne er for lang. Kan evt. afhjælpes med en Power Plug og signalforstærker.

Din app, vil vise hvis en af dine persienner trænger til at blive genopladet. Der vises et lille batteri-ikon på Accessory-siden ud for persiennen når der er mindre end 20% batteri tilbage.

Lamellerne kan let tages ud en ad gangen, og rengøres med en fugtig klud. Se rengøringsvideo'en.

Generelt om Copenhagen Blinds 

Copenhagen Blinds kan leveres fra 60 til 250 cm i bredden og fra 60 til 250 cm i højden.

Copenhagen Blinds fås i sort (matsort), sølv og mat hvid (RAL 9016). Alle dele er indfarvet (toprør, stigesnor og lameller). RAL 9016 er valgt fordi langt de fleste vinduer leveres i den farve (RAL 9010 og RAL 9016 er meget ens).

Den hvide persienne er RAL 9016.

Ja, man kan oprette grupper, så fx alle persienner i stuen mod vest styres samtidig.

Nej, desværre. En persienne kan være i en gruppe af gangen.

Ja, der er både Schedules (faste bevægelse på faste tidspunkter i løbet af dagen og ugen) og Scenarios (prædefinerede positioner).

App'en 

Den downloades gratis fra iTunes App Store til iPhone og iPad eller fra Google Play til Android.
Link til app store
Link til Google play.

Nej, den er gratis.

Nej, forbliv endeligt logget ind. Klik dig tilbage til skrivebordet.

Nej, app'en sender ganske små beskeder som fylder ganske få bits. App'en er kun aktiv når du aktiverer den, så man skal ikke være bange for at den ligger og bruger strøm og datatrafik mens den er inaktiv.

Systemet vil automatisk sende dig beskeder hvis noget er galt (fx en Gateway er offline) eller hvis en persienne trænger til strøm. Fra tid til anden kan vi også finde på at sende dig praktisk information eller marketing beskeder.

Solen indikerer at din persienne er 'tilmeldt' SunSensor og vil styres automatisk iht. hvor meget sollys der rammer vinduet.

Skal flere familiemedlemmer eller kollegaer kontrollere dine persienner, kan du nemt klikke på Menu, Users og indtaste email adresserne på dem som skal have adgang til din app. De vil så modtage en email med password.

Gateway

Installering

Når Gateway første gang forbinder til internettet, lyser 3 lamper på Gateway. Efter kort tid starter en stor hvid lampe med at blinke på Gateway'en med at lyse - se nedenfor. Starter den hvide pære ikke, er der tegn på at Gateway ikke er online. Check om du har internet forbindelse eller kontakt support@copenhagenblinds.dk

Når den hvide lampe blinker er Gateway online og i gang med at hente seneste software version fra clouden. Det tager op til 10 minutter. Derefter vil et stort rundt lys vises permanent på oversiden af gateway’en og det er tegn på at Gateway nu er klar til at blive forbundet til app'en. Åbn app'en, opret login og følg vejledningen i app'en.

Den Smartphone/iPad du bruger til installationsprocessen skal helst være på samme netværk som Gateway'en er sluttet til. Er de på samme netværk vil app og Gateway normalt finde hinanden efter ganske kort tid. Er du ikke på samme netværk, kan du stadig installere Gateway, men det skal gøres manuelt ved at indtaste MAC adressen der står bag på Gateway'en.

De lamper der normalt skal lyse er forbindelse (den med 2 pile), cloud lampen (den med skyen) og on lampen.

Du kan tilslutte 30 persienner/tilbehør til din Gateway. Er det ikke nok så kontakt Copenhagen Blinds.

Gateway rækker normalt 30 meter, men begrænses naturligvis af alt der er i vejen, såsom vægge eller etageadskillelser. Især betonvægge med armering kan begrænse rækkevidden.
Sker der, anbefaler vi at placere en Extender & Power Plug midt mellem Gateway og persienne/tilbehør, på den måde udvides Gateway'ens rækkevidde. Se power plug og signalforstærker.

Drift

Check at du har internet, og at Gateway er forbundet til din Router korrekt. Er du ikke på nettet, kontakt til netværksudbyder.
Er router derimod på nettet så check at de korrekte lamper lyser på din Gateway. Lyser de ikke, så kontakt support@copenhagenblinds.dk.

Wall controller

Installering

Følg vejledningen i app'en.
VIGTIGT: for at 'vække' Wall Controller første gang skal den oplades ganske kort ved at bruge det medfølgende USB stik når app'en beder om det.

Wall Controller har et lille gyroskop indbygget og fungerer kun korrekt når den er monteret lodret. Den kan monteres med klæbepuder, skruer eller magnet. Det er således ikke en fjernbetjening som kan ligge på et bord.
NB: Wall Controller har en relativ stærk magnet, og må gerne monteres på fx et køleskab. Der medfølger desuden både klæbepuder og skruer til montering.

Drift

Den har 2 funktioner:
1. til at køre persienner op og ned
2. til at tilte lamellerne
Klik på knappen i midten. Første klik får din Copenhagen Blind til at rulle ned. Anden klik får den til at stoppe. Tredje klik får persiennen til at køre op og fjerde klik stopper persiennen igen.
Drej så på Wall Controlleren til den ene og den anden side: det får lamellerne til at tilte.

Der er to vejs kommunikation mellem persienner og app - men ikke mellem persienner og Wall Controller. På Wall Controlleren er der en lille prik som angiver persiennens tilt-placering, denne prik angiver hvor persiennens tiltede position, men hvis man fx. har lukket persiennen med drejeknappen, og senere åbner den via app’en, så stemmer drejeknap og persienne ikke overens.

Hvis du har sat Wall Controller til at styre en gruppe af persienner, vil Wall Controlleren automatisk udnævne en af persienner til at være 'lead-persienne'. Den vil altid indstille sig først, og derefter vil de andre persienner indstille sig en ad gangen så de står i samme position som 'lead-persiennen'.
De vil altså ikke køre ensartet men de vil altid indstille sig ens.

Ja og nej. Det er op til den installation du laver. En Wall Controller kan sættes til at bevæge en enkelt persienne, eller en gruppe af persienner. Så hvis du vil have den til fx at bevæge alle persienner i stuen kan du gøre det med en Wall Controller.

Klik på Wall Controller på Accessory siden i din app. Så kan du se batteri-niveauet på Wall Controller'en.

Den oplades ved at du skiller knap-delen fra rammen. Det gøres lettest ved et let tryk på kanten af knap-delen. Derpå oplades Wall Controller med det medfølgende USB kabel, som kan monteres i fx en computers USB stik.

Extender og Wall Plug

Installering
Drift

Charger

Laderen lyser rødt mens den lader.

Laderen lyser grønt når Copenhagen Blinds er fuldt ladet op.

Ja, Copenhagen Blinds er designet til at kunne monteres med fast strøm. Der er et spændingsrelæ i Copenhagen Blinds, som sikrer at et batteri aldrig kan blive over-opladet eller ødelagt ved konstant opladning.

Solsensor

Installering

Monter de medfølgende 2 stk. CR123A batterier i SolSensor og følg vejledningen i app'en. Knappen der henvises til er den lille fordybning i hjørnet på bagsiden af app'en

Nej, en anden lyssensor vil ikke blive vist i Copenhagen Blinds app'en.

Copenhagen Blinds app'en vil fortælle dig hvordan batteri niveauet er i SolSensor. Klik på Accessories og på Multisensor 6 (der hvor temperaturen vises), så får du en batteri rapport.

SolSensor bruger 2 stk. CR123A batterier, som leveres sammen med SolSensor, eller som kan købes i fotoforretninger.

I den installation som Copenhagen Blinds benytter skal kablet ikke benyttes.

Drift

Klik på Automation og på Add Auto Light Control. Vælg hvilken Light Sensor du vil bruge, definer de 3 positioner til mørkt, overskyet og sollys. Indstil hvor på lysskalaen du vil have automatiske bevægelser (sollyset viser lysstyrken lige nu), vælg hvilke dage automatikken skal fungere og på hvilke tidspunkter. Vælg til sidst hvilke persienner som SolSensor skal styre. Klik Save i øverste højre hjørne.
Vi har tilføjet default værdier fra starten af, men brugeren kan selv eksperimentere med at ændre dem, så de passer til hans/hendes rutine.

Kun tiltfunktionen kan anvendes i forbindelse med solsensor, da persiennen bruger forholdsvis meget strøm for at køre helt op og ned. Hvis vejret skifter meget, eller der går en sky for solen, og Solsensoren var indstillet til at køre helt op, så vil persiennerne kører helt op og ned hele tiden - og man ville man opleve en væsentligt forringet batterilevetid.

Z - Wave Netværket

Copenhagen Blinds benytter Z-Wave protokol til kommunikation mellem persienner/tilbehør og Gateway. Somfy/Tahoma benytter ZigBee protokol og derfor kan de to systemer ikke tale sammen. Inwido har valgt Z-Wave, fordi de fleste forventer, at det bliver fremtidens system, og fordi store systemer som Verisure, Danfoss, G4S, Yale, Ikea, mv. benytter Z-Wave.

Nej, Copenhagen Blinds benytter Z-Wave protokol til kommunikation mellem persienner/tilbehør og Gateway. Tahoma kører ZigBee protokol og derfor kan de to systemer ikke tale sammen. Inwido har valgt Z-Wave fordi de fleste forventer at det bliver fremtidens system, og fordi store systemer som Verisure, Danfoss, G4S, Yale, Ikea, mv. benytter Z-Wave.

Nej, Copenhagen Blinds benytter Z-Wave protokol til kommunikation mellem persienner/tilbehør og Gateway. Philips Hue kører en anden protokol og derfor kan de to systemer ikke tale sammen.

Hvis du vil benytte Copenhagen Blinds' app og de mange avancerede funktioner der er i app'en, så nej.
Hvis du alene vil styre dine Copenhagen Blinds med Homey systemet, og har lidt indsigt i at programmere Homey systemet, så ja. Men så kan Copenhagen Blinds kobles sammen med Homey, men det er desværre ikke noget du kan få support til hos os.

Hvis du vil benytte Copenhagen Blinds App og de mange avancerede funktioner der er i app'en, så nej. Hvis du alene vil styre dine Copenhagen Blinds med Fibaro systemet, så kan Copenhagen Blinds kan kobles sammen med Fibaro, men det er desværre ikke noget du kan få support til hos os.

Nej, ikke endnu. Copenhagen Blinds har en aftale med Apple, og har planer om, på sigt, at kunne lancere integration til Apple Home Kit.

Copenhagen Blinds understøtter ikke Alexa out-of-the-box, men vi kender til kunder som selv har lavet forbindelsen mellem Alexa og Copenhagen Blinds via IFTTT.

Ja, hvis du kender til IFTTT programmering kan Copenhagen Blinds styres via IFTTT, men det er desværre ikke noget vi kan hjælpe med.

Nej, ikke endnu. Men vi er meget opmærksomme på at Google kommer med Google Home og forventer at lancere understøttelse af systemet, når det bliver udbredt.

Nej, ikke endnu. Men vi er meget opmærksomme på at Samsung kommer med Samsung Smart Things og forventer at lancere understøttelse af systemet, når det bliver mere udbredt.

Nej. Vi er i dialog med B&O, men har ikke endnu prioriteret at lancere B&O understøttelse.